The Malings is a ‘modest-looking’ housing development built by Igloo next to the Ouseburn to a design by the architects Cany Ash and Robert Sakula.   The design distributes the houses in five fingers, four of which have been built. Most are three to five storeys high and run up a slope  from the riverside.  There are small back gardens and a number of eco-friendly features including a rain garden at the bottom of the slope.  Each property, regardless of type, has an entrance to the street, plants and a seating area.  Some are reinventions of the Tyneside flat, with homes placed above each other in a terrace of houses, where each one has a front door on to the street.

See the review by The Observer’s architecture critic Rowan Moore: http://gu.com/p/4dyyv/sbl (Nov 1st 2015)

The Malings The Malings

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s